Over ons

ICT Radar

Op deze websites bieden wij ondernemers de mogelijkheid hun eigen ICT-omgeving te testen op veiligheid (op afstand).

Steeds meer ondernemingen zijn actief op internet, waarbij deze internetactiviteiten geïntegreerd worden in de onderneming zelf. Hierbij kunt u denken aan bedrijfsnetwerken welke aangesloten zijn op het internet, maar ook e-mail verkeer en websites. Dit maakt het voor kwaadwillende hackers steeds lucratiever om zich te richten op bedrijven. Enkele voorbeelden van mogelijke consequenties:

  • verspreiden van malware onder bezoekers van websites en via de e-mail;
  • het stelen van klantgegevens en andere essentiële bedrijfsgegevens;
  • het bewust ontwrichten van een totale organisatie.

Het niet adequaat beveiligen van uw ICT-omgeving is dus niet alleen een gevaar voor uw bedrijf, maar ook voor uw klanten. Dit kan desastreuse gevolgen hebben voor uw organisatie.

Een firewall, SSL-certificaat en frequent updaten van de software systemen zijn helaas niet afdoende. Instellingen kunnen foutief zijn of software updates niet veilig. Uw ICT-omgeving is zo veilig als de zwakste schakel. Systeembeheerders kunnen vaak niet het gehele systeem in de gaten houden. Gezien de stijgende complexiteit omtrent ICT-systemen.

Wanneer uit de scan blijkt dat uw ICT-omgeving niet veilig is, kan uw systeembeheerder, met de resultaten uit de rapportages, de desbetreffende lekken dichten. Zoals u in voorbeeld scans kunt zien, worden er adviezen gegeven om het probleem op te lossen.

Het kan zo zijn, dat u meer behoeft dan een scan op afstand. In dat geval gaan wij actief voor u op zoek en u adviseren met betrekking tot de beveiliging in de zogenaamde security audit. Waarbij wij uw systemen ook van binnenuit controleren. Wij zijn verheugd dat wij uiterst getalenteerde hackers in dienst hebben, die onder andere security audits hebben gedaan voor lokale overheden, Nederlandse universiteiten en het MKB.

Tim de Boer

Tim de Boer

Founder

Geboren op Neck, 1990. Had zijn eerste servers op zijn kamer draaien toen hij 13 jaar oud was, al snel wisten mensen hem te vinden om allerlei computer gerelateerde klussen te doen. Om zijn studentenleven te bekostigen heeft hij een server draaien waarvan hij ruimte verhuurt en werkt hij als hacker op onder andere de universiteit waar hij Lucht- en Ruimtevaart Techniek studeert, Technische Universiteit Delft. Hij is betrokken bij een adviesraad voor de beveiliging van onder andere Blackboard, een applicatie welke gebruikt wordt door de meeste hogere onderwijsinstellingen voor de communicatie met hun studenten.

Zijn ongelofelijke -wetenschappelijke- nieuwsgierigheid heeft hem ertoe gebracht, dat hij het leuk vindt om lekken aan te tonen en hier ook meestal in slaagt. Van het klonen van identiteitspasjes tot het kunnen inloggen in grote databasen voorzien van de gehele burgerlijke administratie van een gemeente, alles lijkt mogelijk met Tim zijn toewijding.